Elsősorban olyan Egyesült Államokban élő fiatalokat szeretne megnyerni a Spark elektromos autóval a Chevrolet, akik valójában nem is akarnak saját autót vásárolni, mert inkább a szociális hálózat és a közösségi közlekedés segítségével bonyolítják életüket. Utóbbiban fontos szerepe van a környezetvédelmi megfontolásnak, meg annak, hogy a dugóban ácsorgás során nem akarnak kimaradni a történésekből.

Épp ezért nem csak egyszerűen egy autó a Chevrolet Spark EV, hanem az első olyan autó, amely teljes mértékű iPhone támogatással rendelkezik, beleértve a Siri segédet is, a hangvezérléssel ráadásul nem csak a telefon, de az autó extra funkcióinak is lehet parancsolni.

A másik, amivel meg akarja győzni a vásárlókat a Chevrolet, az a teljesítmény. Az alig 3,7 méter hosszú karosszériába 150 lóerő és 542 Nm csúcsteljesítményű elektromotort szerelnek, ami már a forró ferdehátúak osztályába emeli a Sparkot. De leginkább csak rugalmasság tekintetében, hiszen a végsebességet 130 km/órában korlátozzák.

Az energiaellátásról egy 254 kg tömegű, 336 cellás lítium-ion akkumulátor gondoskodik, amit a padló alá szerelnek. A térfogat 133 liter, 8 év vagy 160 000 km garanciát vállal rá a gyártó. Gyorstöltésre is lehetőség van, az elektromos csatlakozó a bal első sárvédőn helyezkedik el, a kábelt a csomagtér padlója alatti tárolóban találjuk. Az Egyesült Államokban a különböző adókedvezmények után 25 000 dollár, mintegy 5,4 millió forintos áron lehet majd megvásárolni a Chevrolet Spark EV-t.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!