Összesen 120, eddig navigáció nélkül szolgálatot teljesítő mentőautóba kerülhet útvonaltervező berendezés annak a GPS adománynak köszönhetően, amit a Provident Pénzügyi Zrt. és az NNG Kft. közösen ajánlott fel az Országos Mentőszolgálatnak. Egyszerre ilyen sok azonos típusú navigációs készüléket még soha nem kapott a Mentőszolgálat. „A vállalatok összefogásának köszönhetően sok esetben gyorsabban érkezhetnek majd ki kollégáink a bajba jutottakhoz, ami életmentő segítséget jelenthet” – mondta el az átadáskor Burány Béla, az OMSZ megbízott főigazgatója.

Az életmentést segítő eszközök egy példaértékű vállalati összefogásnak köszönhetően kerültek a Mentőszolgálathoz. Az összességében milliós értéket képviselő készülékeket a Provident Pénzügyi Zrt. ajánlotta fel saját készleteiből, a hozzájuk tartozó útvonaltervező szoftvert az NNG Kft. biztosítja. A GPS készülékek stabil rögzítését biztosító tartók beszerzésében a Geomobil.hu webáruház segített.

Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója elmondta: „A ma átvett készülékekkel együtt országszerte immár közel ötszáz mentőautóban működhet útvonaltervező. Sajnos néha előfordul, hogy segítségnyújtás közben feltörik az autóinkat és ellopják a GPS készüléket, pedig az eddig többnyire támogatóktól kapott GPS-ek sok esetben segítik kollégáinkat gyorsabban eljutni a bajba jutottakhoz, ami életmentő segítséget jelenthet. A mostani felajánlás a társadalmi szolidaritás jeleként új erőt ad a nehéz körülmények között, áldozatos munkát végző mentődolgozóknak, amiért hálásak vagyunk az együttműködő cégeknek.”

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója hozzátette: „Nem ez az első alkalom, hogy vállalatunk segíti a mentők elkötelezett munkáját. Két éve több mint harminc számítógépet ajándékoztunk a Mentőszolgálatnak a gépparkunkból. Az életmentés sok esetben a mentők gyorsaságán múlik. Ezért tartottuk fontosnak, hogy segítsünk és kezdeményezzük ezt az összefogást.”

Balogh Péter, az NNG Kft. vezérigazgatója elmondta: „A Mentőszolgálattal való szorosabb együttműködésünkkel hozzájárulhatunk a hazai egészségügyi szolgáltatások színvonalának növeléséhez, hiszen a biztos navigáció a kiérkezési időt lerövidítve életmentő segítséget jelenthet. A felajánlott navigációs szoftverekre, amelyek a rohamkocsiknak beállított sürgősségi gépjárműves funkciókat is tartalmaznak, életre szóló térképfrissítést is biztosítunk.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!