Azt megszokhattuk, hogy az autógyártók mindenért felárat számítanak, de a Shelby American nevű cég mindenkinél rövidebben határozza meg a szériafelszerelések listáját, hiszen se a motor, se a váltó-hajtáslánc nincs benne az alapárban. Például a Cobra Coupe fél évszázados évfordulójára készülő, 50 darabos limitált szériánál az 51,3 (üvegszálas műanyag karosszéria) vagy 99,9 millió Ft-os (alumínium karosszéria) vételárért cserébe nem kap működőképes autót a megrendelő.

Az eredeti autóhoz képest merevebb vázat használnak, nagy teljesítményű tárcsafékeket szerelnek a kerekekhez, és persze egyedi emblémákkal van tele az utastér, amiben fekete bőrkárpitozású kagylóüléseket helyeznek el. Aki motort is akar, annak a Shelby Engine Company-t kell megkeresnie, ahol teljesen alumínium 289 köbinches (4,7 liter) V8-ast is vásárolhat, amibe a Cobra Coupe alvázszámát is hajlandóak beleütni.

Mindössze egyféle színben, az első autókon használt Guardsman kék fényezéssel rendelhető az autó, illetve az alumínium karosszériát lehet kérni fényezés nélkül, egyszerűen polírozva. Az alu karosszériás autókat az FIA veterán versenyautó-előírásoknak megfelelően építik fel, azaz tűzoltóberendezés is van a fedélzeten, míg a műanyag karosszériás példányokat a közúti használatra készítik fel azzal, hogy annál légkondicionáló és zajszigetelés is van a fedélzeten. Mivel várhatóan világszerte jönnek majd megrendelések, bal- és jobbkormányos változatban egyaránt kérhető a Shelby Cobra Coupe 50th Anniversary Edition.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!