Pennsylvaniában, a Pocono Racewayen rendezték a múlt hétvégén a NASCAR bajnokság legutóbbi futamát, az eredetileg 160 körösre tervezett versenyt a 98. körben félbe kellett szakítani a heves esőzés miatt.

Ezt követően a rendezők többször is bemondták, hogy vihar közeledik, a nézők menjenek biztonságos helyre, és ezt még szociális média weboldalakon is közölték. Miközben sokan még a parkolóban mentek az autóik felé, megérkezett a zivatar. A verseny győztese, Jeff Gordon épp úton volt az eredményhirdetésre, amikor az első villámcsapás bekövetkezett. Ezt még egy második követte, összesen tízen sérültek meg.

Az egyik áldozat a helyszínen meghalt, a többi kilenc közül egy személy van kritikus állapotban, nyolcan könnyebben sérültek. A 41 éves halálos áldozat újraélesztését azonnal megkezdték a szemtanúk, a pillanatok alatt a helyszínre érkező (a pályán voltak) mentőegységek próbálkozásai se voltak sikeresek, a kórházban csak a halál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!