Július 20-án kerül sor az M City elnevezésű tesztkörnyezet megnyitójára, amely nem más, mint egy 6,5 millió dolláros beruházással megépített közlekedési infrastruktúra, ahol a világszerte megtalálható forgalmi helyzeteket mesterséges – tehát megismételhető – körülmények között valósították meg.

A 32 hektáros telken igyekeztek jellemző útszakaszokat kialakítani, van gyorsforgalmi út le- és felhajtóval, zsúfolt városi szakasz mindenféle kereszteződéssel és parkolási lehetőséggel, időnként a járművek elé ugró mechanikus gyalogosokkal. A filmstúdiókban használt épület-homlokzatokat úgy alakították ki, hogy azoknak könnyen meg tudják változtatni a felületét, ami a radarok működésére lehet hatással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mintegy 8 kilométernyi infrastruktúrán a valós körülményeket próbálják megteremteni, ezért vannak kopott felfestések, graffitivel lefújt táblák is. Noha hivatalosan még meg se kezdte a működését az M Város, máris rengeteg érdeklődő van, aki a gyakorlatban is szeretné megtekinteni a robotjárműveket menet közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Michigani Egyetem egyébként az állam Közlekedési Minisztériumával közösen terveztek meg a tesztkörnyezetet, amelynek használatára a General Motors, a Ford és a Toyota is jelentkezett már.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!