Október 26-28-án Barcelonában került megrendezésre az évadzáró gálával egybekötött utolsó nagy összecsapás a World Series by Renault valamennyi kategóriájában. A győztes pilóták és csapatok mellett a legjobb szervezőket is díjazták, ahol a versenynaptárban első alkalommal szereplő magyar futam nyerte a legjobb családi-és versenyhétvége díját.

A 2005-ben indult World Series by Renault sorozat első alkalommal látogatott el Magyarországra 2007. július 14-15-én. A látványos és izgalmas programok közel 120,000 nézőt vonzottak. A csapatok és a pilóták, valamint a közönség visszajelzései alapján is fantasztikus volt a hungaroringi futam, azonban a gála résztvevőinek voksai hivatalosan is megerősítették a pozitív visszajelzéseket.

Jó hír az autósport szerelmeseinek, hogy a díj mellett a 2008-as WS versenynaptárba újból bekerült a magyarországi futam, így jövőre a közönség újra találkozhat a kedvenceivel.

A barcelonai hétvége a végső megmérettetések helyszíne volt. A World Series by Renault kategóriáinak nagy esélyesei pedig a reményeket győzelemre is váltották, így Sebastian Vettel a Formula–1-be történő sikeres távozása utána a második legesélyesebb, Alvaro Parente állhatott a dobogó legfelső fokára a Formula Renault 3.5-ös szériában, Brendon Hartley nyert a Eurocup Formula Renault 2.0 szériában és Pedro Petiz pedig a Eurocup Mégane Trophy-ban.