Mindössze 2,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra az Ariel Hipercar elnevezésű elektromos sportkocsija, a 160 km/h eléréséhez mindössze 3,8 másodpercre lesz szüksége, a 241 km/h is meglesz 7,8 másodperc alatt, ezt követően nem sokkal jön az elektronikus korlátozás, hiszen 257 km/h lesz az elérhető csúcs. Csak a négymotoros csúcsmodell lesz ilyen fürge, az alapváltozatban csak a hátsó kerekekhez kerülnek majd villanymotorok; aggódni nem kell, annál is 598 lóerő lesz a teljesítmény…

A 2 millió fontos állami támogatással készülő Hipercar (High Performance Carbon Reduction szavakból származik a név) új fejlesztésű alumínium térvázat kap, amibe előre- és hátra is be lehet építeni villanymotorokat. A kétmotorosban 42 kWh, a négymotorosban 56 kWh kapacitású akkumulátor kerül beépítésre, de lesz egy 35 kW teljesítményű turbina is a fedélzeten hatótávnövelőként. Ha nem is ebben a formában, de ezek a részegységek egyéb elektromos járművekben is szerephez jutnak majd, azért az Ariel végzi a fejlesztést állami támogatással, mert a padlógázon haladó sportkocsinál van a legnagyobb igénybevétel, ha ott működnek a dolgok, akkor mindenhol működni fognak.

Az Ariel szeptember 6-án mutatja meg a két- és négymotoros Hipercar prototípusait a nagyközönségnek a Millbrookban megrendezésre kerülő Low Carbon Vehicle Show-n, de a karosszéria megjelenését még nem véglegesítették. Csak 2019-ben mutatják be azt, a sorozatgyártás 2020-ban indul.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!