A haszonjárművek világában akar tevékenykedni a Nikola Motors nevű cég, amely a nagy méretű nyergesvontató mellett egy úgynezett ATV-t, azaz kifejezetten munkagépnek szánt, egymás melletti ülésekkel ellátott járművet is kínál majd. Utóbbinak a forgalmazását fogják hamarabb elindítani, ezért már be is jelentették a Zero nevű jármű végleges teljesítményadatait.

Először még 50 kWh akkumulátorról adtak hírt, majd ezt gyorsan 72 kWh-ra módosították, a végleges változathoz pedig háromféle akkucsomag lesz rendelhető: 75, 100 és 125 kWh kapacitással. Utóbbival a hatótávolság meghaladja a 320 km-t – kemény terepen! Extraként rendelhető a csővázba illeszthető, 4 kWh kapacitású napelemes töltő is. Két rendszerteljesítmény közül lehet majd választani, az alapmodell 415 lóerős, felár ellenében már 555 lóerő repíti a csővázas gépet, amely 3,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 96 km/h-s sebességre.

Mivel munkagépről van szó, muszáj megemlíteni a nyomatékot is, az erősebb kivitel 664 Nm rendszernyomatékkal rendelkezik, ami a terepfokozat bekapcsolásakor 6640 Nm-t jelent a kerekeken! A hasmagasság 35,56 cm, a rugóút 50,8 centi, és mivel megfelelő módon szigetelték az elektromos alkatrészeket, akár víz alatt is működképes a Nikola Zero. Az alapár 35 ezer dollár, azaz 9 millió Ft körül lesz 2018 januárjában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!