A vártnál egy kicsivel tovább tartott, mire hivatalos lett a korábban már lefényképezett Roewe E50-es elektromos miniautó, de túl nagy gondot nem jelent ez a késlekedés, hiszen mindössze évi 1000 autó legyártásával-értékesítésével számolnak. Nem a kereskedelmi siker a fontos ennél az autónál, hanem az, hogy a kínai kormányzat elvárásainak – környezetbarát, lehetőleg akkumulátoros-elektromos autókat kell gyártani – megfeleljenek.

Ennek figyelembe vételével nem meglepő, hogy a listaár 234 900 jüan, átszámolva 8,3 millió forint. A végfelhasználóknak – legyen szó közületi vagy magánvásárlóról – azonban csak 134 900 jüant, 4,73 millió forintnyi összeget kell majd kifizetniük, a többit különféle támogatások/adókedvezmények formájában visszakapják majd.

A Roewe cég új csöppsége a tavaly októberben piacra dobott Byd e6-os után a második kínai fejlesztésű elektromos autó a piacon. A négyszemélyes karosszéria mozgatásáról egy 63 lóerő csúcsteljesítményű elektromotor gondoskodik, a csúcssebesség 130 km/óra, a maximális hatótávolság egy feltöltéssel 190 km, városi körülmények között (gyakori gyorsítások) 120 km-re jut el a gép. Gyorstöltésre is van lehetőség, a normál 220 V-os hálózatról való feltöltés idejét nem árulták el. A három év alatt kifejlesztett Roewe E50-es európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír, de nem is lehet kizárni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!