A jövőben a városokban elektromos hajtású járművekkel fogunk közlekedni, a Smart épp azon van, hogy előre hozza a váltás dátumát. Harmadik generációs elektromos autó és elektromos rásegítésű bicikli jelenik meg hamarosan a márka kínálatában.

A Smart ED elnevezésű elektromos autó új akkumulátort és elektromotort kapott. Előbbieket már nem a Tesla, hanem a Deutsche ACCUmotive cég (a Daimler és az Evonik energiaszolgáltató közös vállalkozása) szállítja, a 17,6 kWh kapacitású lítium-ion telepekből a korábbinál jóval nagyobb darabszámokat tudnak gyártani. A gyakorlatban évi tízezer Smart ED készülhet, ha lesz rá elég kereslet.

Erősebb elektromotor, európai akkumulátor - gyorsabb és nagyobb hatótávolságú lett az elektromos Smart Erősebb elektromotor, európai akkumulátor – gyorsabb és nagyobb hatótávolságú lett az elektromos Smart

Az elektromotort is a Deutsche ACCUmotive-tól származik, tartós teljesítménye 48 lóerő, csúcsteljesítménye 75 lóerő. Az autó nagyjából 5 másodperc alatt gyorsul 60 km/órás tempóra, ez másfél másodperces javulás a korábbihoz képest, végsebessége meghaladja a 120 km/órát. Egy feltöltéssel több, mint 140 kilométerre tud eljutni a Smart ED, normál konnektorról nyolc óra alatt lehet feltölteni a teljesen lemerült telepet.

Jól néz ki a kombináció - csak épp szabálytalan. A biciklitartó takarja a rendszámot... Jól néz ki a kombináció – csak épp szabálytalan. A biciklitartó takarja a rendszámot…

A továbbfejlesztett autó mellett elektromos rásegítő motorral ellátott kerékpárt is készített a Smart, az eBike 2012 első felében kerül az európai és észak-amerikai Smart márkakereskedésekbe. A Németországban kevesebb, mint 2900 euróba kerülő kétkerekű kapott telefon vagy egyéb kütyü töltésére alkalmas USB portot. A 250 W teljesítményű elektromotor akár 100 kilométeren keresztül is tud segíteni a tekerésben, az akkumulátor 400 Wh kapacitású lítium-ion egység.

Négy fokozatban állítható a Smart eBike bicikli rásegítése Négy fokozatban állítható a Smart eBike bicikli rásegítése