A Nissan Leaf lényegében változatlan formában kezdi a 2013-as évet is, azonban érdemes megjegyezni, hogy ez a megújult autó tavasztól kezdve már hivatalosan is megvásárolható a hazai Nissan kereskedésekben.

Azért várta meg a magyar forgalmazó az átfésült autót, mert az két lényeges ponton tud többet az eddiginél: nagyobb a hatótávolsága és a csomagtartója. Előbbi a japán JC08-as mérési ciklus szerint immár 228 km (korábban 200 km volt), ami a teljesen új hajtómotornak, a növelt hatásfokú fékenergia-visszatermelésnek és a saját tömeg 80 kg-os csökkenésének köszönhető. A valós életben az eddigi 150 km helyett már inkább 165 km-es hatótávval kell számolni, a töltőpont utáni vágyakozás valószínűleg ugyanúgy 100 megtett kilométer után fogalmazódik majd meg a vezetőben.

Az eddigi 330 liter helyett immár 370 literes a csomagtér, ami annak köszönhető, hogy a korábban a hátsó ülések mögött elhelyezett töltő-elektronikát átköltöztették a motortérbe. A töltőkábelnek még mindig nincs rendes helye, az oldalfalra akasztható szatyorban utazik továbbra is. Japánban még egy fapados, ködlámpát, könnyűfém felnit nélkülöző S alap felszereltség is megjelent az eddigi G és X mellett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!