A játékosok az általuk kiválasztott Volvo modellekkel egészen a jövő év elejéig róhatják az utakat. A Volvo Autó Hungária 2007 óta támogatja a Magyar Vízilabda Szövetséget, és névadó szponzora a minden év tavaszán megrendezett nemzetközi kupának.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a magyar férfi vízilabda válogatott sikeresen szerepeljen a pekingi olimpián” – mondta el Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója. „Szeretnénk a csapat tagjait és családjaikat tökéletes biztonságban tudni, ehhez azonban nem elegendő egy kiváló autó, szükséges az is, hogy olyan megfontoltan és professzionálisan vezessék azt, ahogyan a pályán a labdát” – tette hozzá az ügyvezető.

A vízilabdázók a C30, S40, illetve sportos V50 modelleket választottak útitársul. A Volvo és a magyar vízilabda közös története 2007-ben kezdődött el az I. Volvo Vízilabda Kupával, melynek a debreceni uszoda adott otthont. A találkozó több szempontból is sikeres volt: látogatók százai szurkolták végig a mérkőzéseket a lelátókon, a hazai csapat pedig fölényes győzelemmel zárta a tornát. Hasonlóan jó eredményekkel ért véget az idén februárban Kecskeméten megrendezett II. Volvo Kupa is, hiszen a magyar vízilabdázók ismét a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel a találkozó végén.

A Volvo és a sport kapcsolata nagy múltra tekint vissza. A vállalat amellett, hogy mindent megtesz azért, hogy megvédje az autóban ülő utasokat, valamint kiemelt figyelmet fordít a járókelőkre, a sportolás ösztönzésével és a sportok támogatásával is hozzá szeretne járulni a hosszú és egészséges élet feltételeinek megteremtéséhez. A vállalat göteborgi központja, valamint a Volvo Autó Hungária is hagyományos támogatója számos olyan népszerű sportágnak, mint a vitorlázás, a futás vagy síelés. A Volvo a névadó szponzora a világ legrangosabb világkörüli vitorlásversenyének, a Volvo Ocean Race-nek is. A megmérettetés tiszteletére egy különleges modellváltozatokból álló kollekciót is bemutatott: az új Volvo Ocean Race családot az exkluzív kialakítású Volvo V70, XC70 és XC90 modellek alkotják. A három különleges modell kizárólag a 2008-2009-es Volvo Ocean Race verseny végéig rendelhető.