A Tortúra névre keresztelt országjárásról a Sláger rádió folyamatos közvetítést ad. A verseny korrektségét garantálandó, a párosnak egy menetlevelet kell lepecsételtetnie meghatározott Shell töltőállomásokon. A megmérettetés december 8-án (szerda) reggel 8 órakor ér véget Budapesten, a Moszkva téren, a Sláger Rádió ez alkalomból kihelyezett stúdiójánál.

Emlékezetes, hogy októberben együttműködési megállapodás született a Volkswagen személyautó és haszonjárművek üzletága, valamint a Shell között, mely szerint közösen, a Volkswagen támogatásával vezették be a Shell új prémium üzemanyagát, a V-Power Dieselt. A kagylóformájú logójáról ismert cég akkori választása nem véletlenül esett a Volkswagenre, hiszen olyan gépjármű márkát keresett, amely közismerten komoly tapasztalatokkal rendelkezik a dízel erőforrások területén. A Shell felajánlását követően – a két világmárka közötti együttműködésnek köszönhetően – kézenfekvő volt, hogy a Volkswagen is a Tortúra támogatóinak sorába lép.

A Tortúrához felajánlott gépkocsi, egy Volkswagen Touareg 5.0 V10 TDI modell, mely – 313 lóerős és 750 Nm-es nyomatékú motorjának köszönhetően – a világ legerősebb, szériagyártásban készült diesel erőforrással rendelkező személyautója. Az autóban szériafelszereltségnek számító légrugózás 580mm gázlómélységet, 45 fokos kapaszkodó képességet és akár 300mm-es szabad hasmagasságot garantál, míg a 10 hengeres diesel erőforrás akár 225 km/h végsebességre gyorsítja a szerdai befutóról elkésni semmiképpen sem akaró párost.