A 40 centiméterrel hosszabb tengelytáv mintegy öt négyzetméteres utasteret, s ezzel a teljes belső térben több mint bőséges térkínálatot eredményez.

Nagyobb csomagtér és testalkattól függetlenül nagyobb lábtér – ezek voltak a Volkswagen Haszonjárművek e közkedvelt modellcsaládja sok vásárlójának kívánságai. Márpedig ez bőven elegendő indoknak bizonyult a Volkswagen speciális járműveket tervező részlege számára, hogy a Multivan modellt egy hosszabb változatban is elkészítse. A Multivan így hosszított változatában immár 3.400 milliméteres tengelytávval és 5,29 méteres teljes hosszúsággal készül.

A fő teherviselő elem a Multivan padlólemeze, amelyet most az integrált sínekkel együtt meghosszabbítottak. Az utastér berendezése így most is igény szerint tologatható és természetesen biztonságosan rögzíthető, legyen szó akár a széria üléspadról, akár az egyes ülésekről, egy további opcionális egyes ülésről, a multifunkciós asztalról vagy éppen a hűtőboxról. Speciális kialakításként a Multivan-ben négy üléssoron összesen akár nyolc személy is kényelmesen utazhat.

A megfelelő hajtásról manuális sebességváltóval kiegészítve, a jól ismert TDI-motorok gondoskodnak. Belépőmodellként egy rendkívül gazdaságos négyhengeres áll rendelkezésre, amely 75 kW/102 LE teljesítményt és 250 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. Még hatásosabb fellépésű a két 2,5 literes TDI-erőforrás, 96 kW/130 LE illetve 128 kW/174 LE teljesítménnyel, e két öthengeres 340 illetve 400 newtonméter maximális forgatónyomatékot kínál. A 96 és a 128 kilowattos változat kívánságra a 4MOTION összkerékhajtással is rendelhető.

A hosszú tengelytávú Multivan magyarországi bevezetése hamarosan várható.