A Renault vadonatúj, nagyteljesítményű autója a Renault Sport kínálat legújabb darabja, olyan nagytestvérek mellé érkezik, mint a Clio és a Mégane Renault Sport.

A Twingo Renault Sport egy sportos kompakt egyedülálló megjelenéssel, melyet kifejezetten az élvezetes vezethetőségre és a sportos menettulajdonságokra hegyeztek ki.
A Twingo Renault Sport kompakt méretei és formaterve nagyban emlékeztet a Twingo Concept-re, amely a 2006-os Párizsi Autószalon különlegessége volt. A Twingo alapvető formai jegyeit tovább erősítik a még gömbölydedebb idomok, az atletikus kiállás és az új jövevény sportos felhangját kiemelendő szélesebb első és hátsó lökhárítók, gondosan formázott küszöbök és légterelő is került az autóra.

A Twingo Renault Sport futóműve készségesen reagáló és pontosan hangolt, hogy tökéletesen kiegyensúlyozott, sportos kezelhetőséget biztosítson, míg külön figyelmet fordítottak az új, 133 lóerős, 1,598cm³-es, négyhengeres motorra, hogy minden gázadásnál érezhető legyen erőteljes temperamentuma.

A nagyközönség először a márciusi Genfi Autószalonon veheti szemügyre közelebbről is a Twingo Renault Sport-ot.