A motoros matrica – csakúgy, mint az autópálya-matrica – egyetlen 06-80-as telefonszám hívásával vagy egy sms küldésével vásárolható meg. Nem kell mást tenni mint tárcsázni a 06/80-98-0204-es zöld számot, vagy  SMS-ben elküldeni a 0204-es számot a 06/30-3444-350 telefonszámra. (Az EME Zrt. 80-as számainak hívása telekommunikációs költséggel nem jár.)
Az ügyfelek minden esetben visszaigazoló sms-t kapnak a sikeres tranzakcióról.

FONTOS: a motoros matrica a visszaigazoló sms megérkezése után aktív; az autópálya csak ezután vehető igénybe!
A matrica érvényességi ideje alatt indított matrica vásárlásakor a rendszer figyelembe veszi az aktív matrica lejártát, és csak utána indítja el a második – előjegyzett – matrica érvényességét. Az EME Zrt. rendszere – az előjegyzés törlésével -  nem támogatja a téves autópálya-matrica vásárlást, vagyis az aktív autópálya-matricával párhuzamosan indított – különböző vagy azonos időtartamú – matricák az aktiváló telefonszám ismételt hívásával törlődnek a rendszerből.

Eseti plusz szolgáltatás igénybevételével – mind üzenetküldéssel, mind telefonhívással – leellenőrizhető a matrica érvényessége. Rendszeres prémium szolgáltatás igénybevételekor a rendszer folyamatosan tájékoztatást biztosít a motoros matricánk érvényességének lejáratáról.

Mobilvásárlással kapcsolatos előnyök, jellemzők:

- gyors és egyszerű használat

- a jelenleg használatos mobilfizetési rendszerekhez képest a matrica vásárlása kedvezőbb járulékos költséggel jár (42 Ft+Áfa)

- aktív motoros matrica esetén új matrica vásárlás indításával előjegyzésbe kerül a matrica, aminek érvényessége az aktív lejárta után indul el (párhuzamosan több motoros matricát ugyanazon rendszámra nem lehet elindítani)

- aktív matrica ideje alatt tévesen előjegyzett matricát 10 percen belül törölni lehet

- ugyanazon telefonszámról párhuzamosan több különböző rendszámú motorkerékpárra is vásárolható matrica

- új matrica vásárlása előtt érdemes leellenőrizni, hogy az adott rendszámra van-e aktív matrica

- a rendszer folyamatosan tárolja a motoros matricával kapcsolatos eseményeket, így vitás esetékben visszamenőleg is biztosíthatóak az adatok.

A D1 motoros matrica megvásárlásának alapfeltétele, hogy a vásárló már regisztrált ügyfél legyen az EME Zrt. mobilfizetési rendszerében. A sikeres regisztrációt és egyenleg-feltöltést követően bárki igénybe veheti az új szolgáltatást. Az adatok megadásának leggyorsabb és legkényelmesebb módja a www.fizessenmobillal.hu oldalon- vagy mobiltelefonon a wap.emert.hu felületen történő online regisztráció. Amennyiben az új ügyfél az internetes regisztrációt követően a honlapon elérhető internet alapú bankkártyás egyenleg-feltöltést választja, a szolgáltatás néhány percen belül igénybe vehető.

A szolgáltatások a későbbiekben folyamatosan bővülnek részben közlekedéshez kapcsolódóan (pl. taxi); valamint interneten keresztül megvalósuló alacsony árfekvésű termékek vásárlásának lehetőségével.
Az ügyfelek elégedettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a társaság felhasználóinak száma közel 40 ezer. Idén pedig az EME Zrt. 100 ezres nagyságrendű ügyfélkört prognosztizál.