A limitált széria autói nyolchengeres vagy V6-os motorral rendelhetők meg, előbbiek SL 500, utóbbiak SL 350 típusjelzéssel. Rendkívül gazdag jubileumi felszereltségük sok egyéb mellett Európa egész területére kiterjedő, DVD-alapú navigációt kínáló COMAND APS rendszert, valamint a nappabőrrel bevont, alakváltoztató és szellőző üléseket tartalmaz.

Ugyancsak a különleges modellváltozat ismertetőjegye az első sárvédők markáns szellőzőnyílásai mellett, a fejtámlákon és a középkonzolon olvasható „Edition 50”-felirat, valamint a „Silver Arrow” ill. a „designo Brillantschwarzmetallic” fényezés.

A legendás szárnyas ajtós 300 SL kupé 50 évvel ezelőtti bemutatkozása óta a világ legizgalmasabb és legkeresettebb autói között tartják számon a Mercedes-Benz SL-sportkocsit. A jelenlegi modell a kétüléses típus ötödik generációja, és elődjéhez hasonlóan ezt is három fő dolog jellemzi: igényes külső és belső megjelenés, a legkorszerűbb technika, valamint páratlanul élvezetes vezethetőség.

Amellett, hogy az „Edition 50” az SL kivételes státuszát hangsúlyozza, különleges részletekkel hívja fel magára a figyelmet. Ilyen például a matt ezüst fényezésű, krómozott díszbordákkal tagolt hűtőmaszk, a turbinára emlékeztető, 18 colos felnik, a fényesre csiszolt küszöblécek, a csillogó keretbe foglalt szélfogó háló, valamint a sötétített hátsó lámpatestek. Nemes bőr/alcantara-kombináció díszíti a kombinált műszeregységet, puha nappabőrrel vannak bevonva az ülések, és igénytől függően újfajta alumíniumdekoráció vagy fekete kőrisfa-berakás található az utastér hangsúlyos pontjain. A bőrkárpitozás kétféle színkombinációban választható, az egyik kondorezüst/fekete, a másik designo-fekete kvarcszínű öltésekkel.

Az utasok menet közbeni kényelmét és szórakozását a Mercedes-Benz több műszaki újdonsága – köztük a CD-váltóval párosított, surround-hangzású COMAND APS rádió-/navigálórendszer, valamint az alakváltoztató, szellőző ülések – biztosítják. Utóbbiak fejtámlájába lézerrel van belegravírozva az „Edition 50” felirat. Ugyancsak az alapfelszereltség részét képezik az alábbiak:
· Fényszórómosó berendezéssel párosított bixenon-fényszórók
· PARKTRONIC tolatóradar
· Elöl 255/40 R 18, hátul 285/35 R 18 méretű, széles gumik
· Ezüst szegélyezésű gyöngyvelúr szőnyegek SL-fémtáblával
· Csomagrögzítő hevederek az ülések mögött
· Gombnyomásra behajló visszapillantó tükrök

Az SL 350 „Edition 50” motorja 180 kW-ot/245 LE-t teljesít, és gyárilag ötfokozatú automata váltóval van párosítva. Az SL 500 „Edition 50”-ben 225 kW/306 LE teljesítményű V8-as motor dolgozik 7G-TRONIC hétfokozatú automata váltóval egyetemben.