A tizennyolc éve piacon lévő autókereskedelmi vállalkozás eddig is látványos értékesítési sikereket ért el, most azonban újabb mérföldkőhöz érkezett.

Egy nemrégiben befejeződött beruházásnak köszönhetően jelentősen bővült a Vörös Autóház szolgáltatása, s ennek részeként a pécsi Koksz utcában megnyílt a cég legújabb bázisa, a Vörös Autócentrum. A hétméter magas, tágas üveghangárt formázó Vörös Autócentrum központi része egyedi építészeti megoldással készült, mostantól 531 négyzetméteren itt kapnak helyet az Audi modelljei. Mellette 290 négyzetméteren a SEAT teljes típusválasztékából válogathatnak az idelátogatók. A Koksz utcai telephelyen mindemellett 8 állásos szervíz és vizsgasor létesült. A beruházás ugyanakkor nemcsak építészetileg érdemel figyelmet, a Vörös Autócentrum hűtését és fűtését ugyanis idehaza még egyedülálló módon, teljes egészében talajhő felhasználásával, geothermikus energiával oldották meg, ezzel is maximálisan felhasználva az elérhető környezebarát technológiákat. Ez a környezetkímélő megoldás minden szempontból remek választás, hiszen az energia a legdrágább a szalon üzemeltetésében.

A fűtés mellett nagy figyelmet kell a hűtésre is fordítani, hiszen a hatalmas üvegfelületen keresztül hamar felmelegszik a belső tér levegője, a hőmérséklet csökkentése pedig hagyományos technológiával nagyon sokba kerülne. Az új bemutatóterem szintén „A haladás technikája“ jelmondat szellemében épült, modern megjelenésével és környezetbarát, jövőbemutató technológia hátterével a Vörös Autócentrum partnerei biztosak lehetnek benne, hogy ez a szalon magas színvonalú szolgáltatásokkal várja őket.

A társaság évi hatszáz eladott új autóval mára a régió egyik legjelentősebb autókereskedésévé nőtte ki magát. Egy új szalonnal az egyre bővülő típusválasztékhoz és az ügyfelek még színvonalasabb és igényesebb kiszolgálásához igazodik. Az új komplexum átadása, és az Audi, illetve a SEAT márkák átköltözése után a Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek modelljei továbbra is a Megyeri úton, az OMV benzinkút mögötti régi Vörös Autóházban várják az ügyfeleket.