Bemutatók, menetpróbák, tesztek
12 Premier
A nagy őszi európai seregszemlén, Franciaországban bemutatkozó újdonságoknak ezúttal külön írást szenteltünk, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy elmaradhat állandó rovatunk. Ezúttal azonban az autótípusok helyett inkább az autósvilág egyéb híreire koncentráltunk. 

16 Párizs 2008
Vigyázó szemünket mi már most Párizsra, pontosabban az október elején rendezett autókiállításra vetjük. Azzal talán nem lőjük le idő előtt a poént, ha már itt, az elején eláruljuk: a francia főváros ezúttal is megér egy-két misét. Az elsőt máris celebráljuk.

24 Fiat 500 Abarth és Mini JCW
Nagy bajban lennénk, ha észérveket kellene felsorolnunk a felpaprikázott törpék megvásárlása mellett. Se nem olcsók, se nem praktikusak, akkor vajon mi szólna mellettük? Nos, tulajdonképpen csak egy dolog: hatalmas móka a vezetésük.

28 Artega GT
Alig egy hónap telt el azóta, hogy előző lapszámunkban bemutattuk a legújabb német sportautómárkát, az Artegát. A delbrückiek GT jelzésű első modelljét kipróbálva irigykedve gondolunk a majdani tulajdonosokra, ellenben a konkurensek helyzete nem éppen rózsás.
 
30 Ford F-650
Egy teletankolás cirka 190 000 Ft-ba kerül. Ha sokallja ezt az összeget, akkor a Ford F-650-esről szóló írásunkat még véletlenül se reménybeli vásárlóként olvassa. Egyébként is teherautós jogsi kell hozzá, s ahogy egy vidéki gazdálkodó említette, bár az autó maga hatalmas – önsúlya 5,2 tonna –, a platója kicsi a trágyaszállításhoz. Ráadásul csak hátsókerék-hajtású.

32 Kisautók összehasonlítása
Ha máshonnan nem is, a Dacia Logan óta tudjuk, hogy a Renault bábáskodása mellett Romániában megszületett a kisautógyártók mumusa. Az első ijedelem után máris itt a második! Vajon van-e ok a rettegésre? Összehasonlító tesztünkben a Dacia Sandero, a Cevrolet Aveo, a Hyundai Getz, a Skoda Fabia és a VW Polo feszül egymásnak.

42 VW Golf Twin Drive
Párizsi beharangozónkból kiderül, hogy hamarosan szalonokba kerül a vadonatúj Golf. Az egyre sűrűsödő generációváltások miatt nem biztos, hogy a most bemutatandó változat még forgalomban lesz, amikor a Twin Drive hajtás sorozatgyártásba kerül, pedig már most sem lenne túl korán.

44 Porsche 911 Carrera S és BMW M3 Coupé
A korábban megszokott DSG helyett új hárombetűs betűszavakat kell megtanulnia annak, aki szeretne eligazodni a duplakuplungos sebességváltók világában. A Porschénál PDK-nak nevezik, a BMW terminológiájában PDK-ként szerepel. Így vagy úgy, ez talán mindegy is, a lényeg sokkal inkább az, hogy az újfajta sebességváltó az autózás új dimenzióját nyitja meg.

58 Nagy utazóautók összehasonlítása
Ha nem is gyakran, időnként azért akadnak olyan helyzetek egy átlagos család életében is, amikor igazán nagy autóra lenne szükség. Elég, ha mondjuk felidézzük a nyári szabadság emlékét. Milyen jól jött volna akkor a Mercedes-Benz R-osztály, a Renault Grand Espace, vagy a VW T5! Minden és mindenki befért volna – utóbbiban akár mind a négy nagyszülőt magával vihetné a család.

62 BMW X3
Bő két év alatt százezer kilométert tettünk meg egy BMW X3. Tesztautónk végig remekül fogyasztott és egyszer sem hagyott cserben. Mégsem teljes az elégedettség, néhány apró hiba ugyanis belerondít a végeredménybe. Előzetesen csak egyet említenénk: lemállott a kormánykerék festése. A BMW az újfajta kézkrémek agresszív összetevőit okolja…

72 Rolls-Royce Phantom Coupé és Goggomobil
Ránézésre nagyon kevés közös található a két autóban, talán csak az, hogy mindkettőnek hátrafelé nyílik az ajtaja. Pedig ha hiszik, ha nem, a világ legnagyobb és legkisebb kupéja szegről-végről rokonságban van – családfakutatás Auto Bild módra.

76 Prototípusok
Mazda3, Opel Astra, Renault Mégane – ne higgyék, hogy elnéztük a rovat címét. Ezúttal is a 2009-ben és 2010-ben bemutatandó újdonságokból csemegéztünk. A nagyon várt kompaktok mellett persze szó lesz néhány igazi kuriózumról is, hogy mást ne mondjunk, például az új BMW Z4-esről, a Jaguar XF-R-ről, és a Lexus IS CC-ről.

Riportok, sorozatok, aktuális témák
8 A hónap képe
Ha annak idején megkérdezték volna a Maybach 62-es és a Porsche Cayenne tervezőit, hová és kinek szánják autójukat, valószínűleg még véletlenül sem említették volna az e havi fotónkkal ellusztrált lehetőséget. Még mondja valaki, hogy a lenini út nem vezetett sehová!

38 Shell Eco-marathon
Az idén először magyarok részvételével zajlott a Shell Eco-marathon. Mit részvételével? A győri Széchenyi István Egyetem Szenergy Car nevű masinája megnyerte kategóriája versenyét. A budapesti csapat bioetanolos prototípusa a középmezőnyben végzett 176 km/literes eredménnyel.

41 Nissan X-Trail FCV
Angliában bepillanthattunk a jövőbe. A Nissan X-Trail FCV utónevű, üzemanyagcellás változata tapasztalataink szerint már ma is enyhíthetné a kőolajfüggést, a hidrogénkút-hálózat hiányosságai miatt azonban szó sem lehet a bevezetéséről. S ezt a dátumot is inkább csak az USA-ban és Japánban érdemes várni…

48 USA-mánia
Hallottak már valaha a svédországi VästerÅsról? Ott rendezik a világ egyik legnagyobb amerikai autós dzsemboriját. Az idei, immár 30. Power Big Meet legalább tízezer látogatót vonzott a földkerekség minden részéről. A mostani négy nap persze nem csak benzinégetésről szólt, a helyi lelkész 62 párocskát boronált – egy gumifüst alatt.


Tanácsadó, szolgáltatások, termékinfók

50 ECO-gumik
Spórolás és környezetvédelem: első hallásra nehezen összeegyeztethetőnek tűnő két fogalom – legalábbis az autózás világában. Abroncstesztünk során bebizonyosodott, hogy a fogyasztás csökkenését ígérő marketingszövegek nem minden esetben bizonyulnak túlzásnak.

54 Sportos nyári gumiabroncsok
A spórgumik után következzenek a sportgumik. Kíváncsiak voltunk, hogy a széles futófelületű, nagyon peres gumik  tényleg annyival jobbak-e, mint amennyivel népszerűbbek standard méretű társaiknál. Nagyító alatt a 225/40 R18-as méretosztály…

70 Termékek és szolgáltatások apróhirdetései