A független cégek által végzett tesztek eredményei általában fontos szerepet játszanak az autótulajdonosok téligumi-választásában. Európában a téli abroncsok a teljes piac 30%-át teszik ki. Néhány országban, mint például Ausztriában, Svédországban, Finnországban és a balti államokban a téli gumik használatát törvény írja elő, de máshol is kötelező lehet a téli abroncs, ha az útviszonyok azt indokolják. 
Németországban a vezető autóklub, az ADAC, az elismert autós újság, az AutoBild, az Auto Motor und Sport, valamint a Stiftung Warentest egyhangúan dicsérte a Goodyear Eagle Ultra Grip 7+, a Dunlop SP Winter Response és a Dunlop SP Winter Sport 3D abroncsokat.

Az elismerések:

A Goodyear Ultra Grip 7+ az ADAC tesztjeinek győztese

Az ADAC húszféle téli gumit próbált ki különböző téli útviszonyok között. A Goodyear Ultra Grip 7+ (abroncsméret: 195 65R15T) az első helyen végzett, „kiemelten ajánlott” minősítéssel. Ugyanezen a teszten a Dunlop SP Winter Response abroncs is „kiemelten ajánlott” minősítést kapott.
Egy másik ADAC-teszten 17 téli és 2 négy évszakos gumit is teszteltek nedves, jeges és száraz úton. A Goodyear Ultra Grip 7+ ezúttal is „kiemelten ajánlott” lett, csakúgy, mint a Dunlop Winter Sport 3D. A tesztelők mindkét abroncs esetében kiemelték a „kiegyensúlyozott futást” és a „jó kopásállóságot”.

Az AutoBild szerint „példás” a Goodyear és a Dunlop

Az AutoBild magazin tesztjén téli és négy évszakos gumik is szerepeltek. A téli gumik között a Dunlop SP Winter Sport 3D teljesített a legjobban, „példás” minősítést érdemelve ki. A Goodyear UltraGrip Performance 2 szintén „példás” minősítéssel zárta a tesztet. A négy évszakos gumik mezőnyében a Goodyear Vector 4Season lett a győztes, hét másik gumiabroncs-típust utasítva maga mögé.