Kis Sándor.: „Még nem nagyon tértem magamhoz, csak arra emlékszem, hogy egyszer csak a semmiből, egy nagy porfelhőtől övezve előbukkant Paul és az ajtóm felé közeledett. A következő, amire emlékszem, hogy földet értünk.
Siralmas állapotban van a versenyautónk, egy ajtónk sincs, amit be tudnánk csukni. A négy futóművünk a szélrózsa négy irányába szállt el. Fel kell adnunk a versenyt!! Most mit mondhatnék? Vissza kell evickélnünk Zouérat-ba, ahol örülök, ha két nap alatt olyan állapotba hozzák mesterembereim a dzsipet, hogy le tudjuk adni Dakarban, ugyanis most már nincs visszaút, oda kell mennünk a szervizúton, s csak onnan mehetünk haza. PÉTER IS ÉS ÉN IS NAGYON KÖSZÖNJÜK A SOK BIZTATÁST ÉS ERŐT OTTHONRÓL! Nagyon jól esett, ezért is tudtunk ekkorát teljesíteni. Nagyon szomorúak vagyunk, hogy egy fantasztikus teljesítményt kell félbeszakítanunk és egy évet várni kell arra, hogy folytatni tudjuk a Dakart. Emiatt a karambol miatt ugyanis feladni kényszerülünk a versenyt. Amikor kiszálltam az autóból, megköszöntem a Jóistennek, hogy mindkettőnket megóvott.”

Mint megtudtuk, Belmondo navigációs problémáktól vezérelve szállt bele Kisék autójába. Neki nem esett baja, a navigátora, Bernard Irissou, az ujját törte a balesetben.