A DaimlerChrysler az idei év harmadik negyedében 1,838 millió euró üzemi eredményt könyvelhetett el az előző év azonos időszakában realizált 1,332 millió euróhoz képest. A fejlődés annak is köszönhető, hogy a konszern autós üzletágának valamennyi működési területe javított előző évi eredményén. A

 nevezett időszakban elért összevont eredmény 755 millió euró (előző év azonos időszaka: 951 millió euró) volt. Az üzemi eredményre csökkentően hatott a korábbinál nagyobb nyereségadó-ráfordítás és a csekélyebb pénzügyi eredmény. A konszern előző évi, azonos periódusbeli összevont eredményét különösen kedvezően befolyásolta a Hyundai Motor Companyban lévő részesedésének értékesítéséből származó adómentes bevétel. Az idei esztendő harmadik negyedévében 0,74 eurót tett ki az egy részvényre vetített eredmény a tavalyi év azonos időszakában kimutatott 0,94 euróhoz képest.

A DaimlerChrysler az ipari működési területen a harmadik negyedévben is képes volt megtartani a nettó likviditás második negyedévre jellemző magas szintjét. Erőteljes növekedés az értékesítésben és az árbevételben A Mercedes Car Group és a Chrysler Group új termékei sikerének, valamint a haszonjármű-üzletág által produkált jelentős értékesítési növekedésnek köszönhetően az előző év azonos időszakához képest világviszonylatban 9 %-kal 1,2 millió darabra nőtt az eladott járművek mennyisége.

Az eladások fokozódása következtében 9%-kal 38,2 milliárd euróra nőtt a konszern árbevétele. 2005. harmadik negyedévének végén a DaimlerChrysler 388 014 főt foglalkoztatott világszerte. Az előző év azonos időszakában ez a szám 386 195 fő volt.