Bemutatók, menetpróbák, tesztek

IAA Frankfurt
Az előzetes hírek oly nagy számban érkeztek, hogy már-már azt hittük, hiába megyünk ki, a frankfurti szalon nem tud újat mutatni. Nos, szerencsére tévedtünk! 
Premier
Legutóbbi megjelenésünk óta 2-2 brit, francia és japán típussal többet találunk a magyarországi autószalonokban, melyekhez pontosan odavezet a benzinkutakon is megvásárolható iGo navigációs szoftver. 
Fiat Grande Punto
A torinóiak nagyon bíznak benn, hogy végleg (nagy) pontot tehetnek a vesszőfutásukról szóló hírek végére. Előzetesen használjuk mi is ezt az írásjelet a kérdőjel helyett. 
Opel Vectra és Signum
Hogy a Frankfurti Autószalon újdonságai közül melyik lesz majdan a legsikeresebb, azt nemhogy megmondani, még megjósolni is lehetetlen. A leggyorsabban szalonokba kerülő újdonságok között viszont biztosan ott lesz a Vectra és a Signum. A páros menetpróbája hazai utakon zajlott. 
BMW 130i
Méregzsák vagy méregpohár? Attól függ, hogy benne ülünk, vagy a konkurrencia valamelyik modelljében. A BMW mindenesetre 265 lóerő szuszakolt az 1-es motorterébe. 
Suzuki Grand Vitara
Nemrégiben adtunk hírt a Suzuki Grand Vitara Japánnak készülő új változatáról, s hogy az autógyártók istenének malmai mennyire nem lassan őrölnek, azt jelzi, hogy a minap már az európai verziót próbálhattuk ki. 
Morgan Plus 4
A XXI. század technikája lassan kihalásra ítéli az automobilizmus hőskorának legismertebb négykerekűit is. Az utolsó bölények egyike a Morgan Plus 4, amely még mindig kézi munkával készül. De már csak részben… 
Chrysler PT Cruiser és 300C
A DaimlerChrysler cégcsoport létrejötte után eleinte a Mercedes modellek tengerentúli offenzívájáról szóltak a hírek. Mostanra azonban olyannyira kétirányúvá lett a forgalom, hogy az amerikai autók szerelmeseinek már csak Grazba kell menniük gyárlátogatásra. 3
VW Jetta
Még csak néhány hete annak, hogy hírül adhattuk: némi ventós és borás kitérő után a VW mifelénk is visszatér a Jetta elnevezéshez. Nos, immár nemcsak a régi-új név híre, hanem maga az autó is megérkezett Mexikóból Európába. Azonnal ki is próbáltuk. 
Kia Rio 1.4, Mitsubishi Colt 1.3, Nissan Micra 1.4, VW Polo 1.4 FSI
Vajon mit tehet az a bokszoló, aki képtelen annyira megerősödni, hogy a korábban megcélzott súlycsoportban méltó ellenfele legyen a többieknek? Nos, némi fogyasztás árán eggyel lentebb próbálkozik. Így tett a KIA is a Rióval. Korea K.O.-ra készül…
Chrysler Crossfire SRT-6
A Chrysler kereszttüzet zúdít Európára a Crossfire SRT-6 nevű csodafegyverrel. Aki lövöldözni akar, annak mélyen a pénztárcába kell nyúlni: minden egyes lóerőért 50 ezer forintot kérnek. 
Audi A4 Avant 2.0 TFSI, BMW 3 Touring 325i, Mercedes-Benz C 230 T
Madarat tolláról, embert barátjáról, cégvezetőt pedig presztízskombijáról. Árulkodik-e az autó típusa egy cégvezető sikerességéről? 
BMW Z4 2.2i és Mini Cooper S Cabrio
Nemes küzdelem zajlott a két kultikus kabrió között, melynek végére kiderült, hogy mégsem eszik olyan forrón a kását: az Újvilágban az Év melegautójának megválasztott Mini ideát csak amolyan “csajos” masina. 
Kémfotók
Nagy baj származhatna abból, ha az autógyárak fejlesztőközpontjaiban elégedetten hátradőlnének a nagy kiállítások alatt és után. Ahogy képeink is mutatják, nem kell ilyesmitől tartanunk. Riportok, sorozatok, aktuális témák 
A hónap képe
Akinek kétségei lettek volna afelől, hogy egy terepjáró és egy fel nem robbant rakéta találkozásából melyik kerül ki győztesen, vessen egy pillantást e havi fotónkra! Ugye, nem nehéz eredményt hirdetni? Vagy talán döntetlen? 
Kettős feltöltés, dupla teljesítmény
Nagyon nem mindegy, hogy egy autót 1,4 literes benzines, avagy kétliteres dízelmotor hajt. A kivétel a Golf GT, melyben mindkét erőmű 170 lóerős… 
Audi quattro
Hogy a négykerékhajtású Audi valóban felment-e a síugrósáncon, azt nem tudjuk, de hogy a quattro hajtáslánc alkalmassá teheti az autót egy ilyen bravúrra, arról meggyőződhettünk az ingolstadtiak által rendezett bemutatón, Olaszországban. 
Auto Union modell
Gondolták volna, hogy nem csupán Győr a magyarországi Audi-gyártás fellegvára? A hazánkban készített, 51,5 cm hosszú Auto Union C modellt 30 ezer euróért vesztegetik – szigorúan csak szerencséseknek!
Dízel kontra hibrid
Számos jel mutat rá, hogy az USA-ban nyerő a hibridhajtás, ám a Mercedes-Benz ML 320 CDI a Lexus RX 400h pályáján vendégeskedve bebizonyította, hogy ez a mérkőzés még csak félidejénél tart.
Kabriós biztonság a Volvónál
A kabriótervezés köztudomásúan nagy terheket ró a mérnökök vállára, ugyanakkor a skandináv autógyárak a biztonság terén egy jottányit sem engednek elképzeléseikből. Érdekes látogatást tettünk a Volvo C70 gyártósorainál. 
Mini-koncepciók
Kaptunk néhány komputergrafikát, amelyek azt ábrázolják, hogy rajongói milyen változatokban látnák szívesen a MINI-t. Frankfurtban utánajártunk, vajon a márka fődisagnere lát-e valamelyikben fantáziát…
Rolls-Royce Phantom
Sajnos, lassacskán már egy Rolls-Royce-ban is csak annyi brit alkatrész lesz, mint ahány angolt találunk Englandban…

Tanácsadó, szolgáltatások, termékinfók

Beázott autók kiszárítása
Sajnos, az utóbbi időben annyi eső esett, hogy többen már Noénak képzelhették magukat. Egyelőre korai volt, így hát ideje kiszárítani a bárkákat!