A R. L. Polk Marketing Systems (RLP) kutatóintézet felmérése alapján 2004 második felében tovább tartott a sikersorozat, így végül tavaly összesen 569 ezer új Volkswagen Golfot szállítottak ki, amely 72 ezer darabbal, vagyis 15 százalékkal meghaladta a második helyezett eredményeit.

Az esseni székhelyű RLP havonta értékeli a nyugat-európai kiszállítási adatokat, amelybe a Golf esetében beleszámította a kombi (Golf Variant) és a szedán (Bora) változatokat is. Bár a 2001-ig szintén a legnagyobb népszerűségnek örvendő negyedik generációs Golf 2002-ben és 2003-ban már nem tudta tartani vezető pozícióját, az ötödik generáció már bevezetésének évében visszahódította azt.

Németországban ugyancsak az ötödik generációs Volkswagen Golf az abszolút első, itt évtizedek óta egyetlen konkurense sem tudta megelőzni. A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság szerint tavaly 226.500 új Golfot szállítottak ki Németországban. Kategóriájának minden negyedik modellje Golf, Golf Variant vagy Bora modell volt. Összehasonlításként érdemes tudni, hogy még a legerősebb konkurensek is csak a felét tudták elérni ennek az eredménynek.

Az ötödik generációs Golf hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvend és remekül szerepel, hiszen tavaly 4100-at szállítottak ki belőle. Ha figyelembe vesszük a kifutó negyedik generációs Golfoot, Golf Variantot és a Borat is, akkor a Golf család 6.405 kiszállítást tudhatott magáénak 2004-ben.