A „4-Trohoi” autósújság olvasói a Leon Cuprát választották az egy tucatnyi autóból álló mezőnyből a Megara pályán megrendezett tesztnap után. A Cupra a szavazatok 26 százalékát kapta, ezzel megelőzte a 20 százalékot elért Renault Clio RS-t, a 14 százalékot elért Honda Civic Type R-t és a Volkswagen Golf GTI Edition-t, amely 13 százalékot kapott.

Kétliteres, 240 lóerős TFSI motorjával a Leon Cupra a SEAT legerősebb utcai autója és teljesítménye fölveszi a versenyt bármely sportautóéval. Végsebesség 247 kilométer/óra, gyorsulása nulláról száz kilométer/órás sebességre mindössze 6,4 másodperc.

Az „Év GTI-je” kitüntetést idén harmadszor osztották ki Görögországban, ahol a SEAT Leon korábban már két elismerésben részesült. Először is, a legmagasabb pontszámot kapta tavaly decemberben egy 27 autós-újságíróból álló zsűritől az első alkalommal kiosztott „Év Autója 2007” választáson.

Másodszor, szintén a SEAT Leon nyerte „A 2007-es Év Hellén Autója” szavazást, amelyet szintén tavaly decemberben rendeztek meg először. A választáson a hét legnépszerűbb görög autósújság – a 4Wheels, a Drive, a Car&Driver, az Autocar, az Evo, a Car és a TopGear – olvasói vettek részt.