A járműveket méltó környezetben ünnepélyes keretek közt adták át a Vörös Kereszt elnökének. A ceremóniának otthont adó Buckingham Palota vendégei között jelen volt többek között a Wales-i Herceg is. A járművek kifejezetten a Vöröskereszt számára készültek, hasznosítva a Land Rover összes modelljének legjobb tulajdonságait. A terepjárók voltaképpen amolyan Land Rover keverékek. A Defender , Discovery 3 valamint  a Freelander 2 jegyei is felfedezhetők ezeken a járműveken, amelyeket a Buckingham  Palota ideiglenesen kinevezett autóátadójában Vöröskeresztes zászló mintájára rendeztek el . 
 

A Land Rover 60. születésnapja csak az egyik ok az ünneplésre. Idén ünnepli ugyanis a 100. évfordulóját VII. Edvárd által alapított Brit Vörös Kereszt. E két jeles évforduló tehát tényleg ad okot ilyen nagystílű felajánlásnak, amit a Land Rover tett, ezzel segítve a Vöröskereszt önkénteseinek, dolgozóinak valamint támogatóinak munkáját. A Land Rover az elmúlt 60 évben is segítette a nemzetközi segélyszervezet, hiszen összesen 60 autót gyártott ez idő alatt a részükre.
 
A most adományozott járművek fele olyan helyekre kerül szerte a világon, ahol alapvető egészségügyi eszközök szállítására, és katasztrófák mentési munkálataira használják majd, például ciklonok, árvizek, földrengések esetében. Sierra Leone, Leshoto és Mongólia nemzeti szervezetei is az adományozottak közt vannak. Ezek a járművek biztosítják a nehezen megközelíthető helyek elérését. Az adomány másik fele az Egyesült Királyság területén belül kerül szétosztásra, ahol helyi mentőakciókban, árvizeknél, és egyéb polgári rendezvényeken fognak szolgálni. Ezek közül a Land Roverek közül néhánnyal, kisebb átalakítás után, a vészhelyzeti járműparkot is szeretnék gyarapítani.