A társaság tervét New Yorkban, befektetők jelenlétében jelentették be. “Az európai piacon, elsősorban a magas hozzáadott értékkel rendlelkező szektorban terjeszkedünk” – mondta el Arthur de Bok, a Goodyear európai, közel-keleti és afrikai piacokért felelős elnöke. „Németországban több mint 300 millió dollár értékben fogjuk korszerűsíteni üzemeinket, míg Lengyelországban több mint 200 millió dollárt fektetünk a Debica gyárba,” – tette hozzá Arthur de Bok.

Mint az elnök rámutatott, a Goodyear a teherabroncs-piacon is folyamatosan terjeszkedik, ezért kiemelt jelentőségű a cég számára a lengyelországi Debica fejlesztése. „Befektetésünk eredményeképpen a teherautó abroncsok gyártását a napi 1800 darabról több mint 5000-re emelhetjük Lengyelországban” – magyarázta Arthur de Bok.

A régióvezető elnök hozzátette: „A cég fontolgatja a kelet-európai gyártást is, hiszen ezáltal a fejlődő régió lehetőségeinek kiaknázására is lehetősége nyílhat.”

Lengyelországban a Goodyear a varsói értéktőzsdén jegyzett TC Debica 65%-át birtokolja. A TC Debica a Goodyear szerződéses gyártója, évente 15 millió abroncsot állít elő, amelyeknek több mint 85%-át a Goodyear-nek, vagy a Goodyear leányvállalatainak adják el.

2007-ben a Goodyear az európai, közel-keleti és afrikai régióban (korábban EU és EEMEA régiók) több mint 7 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 80 millió gumiabroncsot jelent.