Az erről szóló megállapodást Dr. Herbert Diess, a BMW Motorrad főigazgatója, és az olasz nagyiparos Claudio Castiglioni tegnap írta alá Olaszországban. A szerződés az Európai Unió versenyhivatalának jóváhagyását követően válik majd teljesen érvényessé. A felek abban is megállapodtak, hogy a felvásárlási árat nem hozzák nyilvánosságra.

A BMW Motorrad azért vásárolta meg a Husqvarna Motorcycles-t, hogy ezzel a logikus lépéssel erősítse a gyár aktivitásait a könnyű, sport motorok szegmensében, amelyet a közelmúltban a G 650 X szériával tettek erősebbé.

„A Husqvarna által gyártott modellekkel sokkal hatékonyabban és gyorsabban érhetjük majd el a fiatalabb vásárlókat, és könnyebben le tudjuk fedni a teljes off-road és supermoto kategóriát is. Ezzel a tranzakcióval a BMW Motorradnak közvetlen hozzáférése lesz az off-road szegmens világot behálózó értékesítési hálózatához” – nyilatkozta Dr. Herbert Diess, a BMW Motorrad főigazgatója.

A BMW Motorrad tervei szerint a Husqvarna Motorcycles továbbra is önálló vállalkozásként működik majd. Minden fejlesztési, értékesítési, és termelési folyamat csakúgy, mint a munkaerő, az észak-olaszországi Varese városában, a Husqvarna eredeti helyén marad.

A BMW Motorradhoz hasonlóan, a Husqvarna Motorcycles is az egyik legnevesebb és komoly tradíciókkal rendelkező vállalat a világon. A Husqvarna motorokat 1903-ban Svédországban kezdték el gyártani, majd a gyártást 1986-ban Olaszországba helyezték át. A vállalat ma már a sportos off-road kategóriában a világ egyik vezető gyártója, amelynek motorjai történelmük során számos nemzetközi, európai és világbajnoki győzelmet szereztek.