A csillagos márka “Classic” minősítésű veteránautók tulajdonosai a jubileumi Csillagtúrán 2007. június 1-3. között tesztelhetik autóik és saját ügyességüket. Az V. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra főbb állomásai: Albertfalva, Pannonhalma, Sárvár, Körmend, Nemesnép. A Csillagtúra végállomása Szombathely lesz.

Az átlagtartó túrán az 1976. december 31. előtt gyártott, vagy a stuttgarti Mercedes-Benz Classic Center által veteránnak minősített Mercedes-Benz autók vehetnek részt. A verseny ún. átlagtartó ügyességi verseny, amely során adott idő alatt adott távolságot kell a résztvevőknek teljesíteni. Így egyforma eséllyel indulnak a különböző évjáratú és teljesítményű autók. A Csillagtúra szabályzata tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat az itinerfüzettel, a menetlevéllel, a normál és 1/100 szakaszokkal, valamint a büntetőpontokkal kapcsolatban.

Az V. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye 2007. június 1-jén pénteken indul a budapesti Hunyadi úti Mercedes-Benz szalon elől. A verseny két napja alatt a szebbnél szebb veteránautók bejárják az Őrség gyönyörű vidékét. Az első nap Pannonhalma érintésével Sárvárra érkeznek az autóritkaságok, majd szombaton Körmend és Nemesnép környékét járják be, teljesítve a pontgyűjtő feladatokat.

Az V. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra legidősebb autója egy 1933-ban gyártott Mercedes-Benz Nürburg 500 lesz. Ebből a nyitott tetejű változatból jelenleg mindössze 2 darab ismert a világon: a másik az amerangi múzeumban található. A Mercedes-Benz Nürnburg a Nürburgringen végzett rekordteljesítményéről kapta nevét: 13 nap alatt 20 ezer kilométert tett meg a pályán. A Nürnburg 500 100 LE-s teljesítménye és 110 km/h végsebessége kiemelkedő volt a maga idejében.

A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra a hazai Mercedes-Benz vezérképviselet és a Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület szervezésében jött létre 2003-ban, amely jelentős szerepet töltött be a hazai veteránautós élet fellendítésében. A Csillagtúra résztvevői 2003. óta összesen 2219 kilométert teljesítettek, Magyarország 218 helységén keresztül. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnyében eddig több mint 100 Mercedes-Benz modell állt rajthoz.

Az V. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán a verseny egyik fő szervezőjének, a 3 éve alakult Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület tagjai is képviseltetik magukat a mezőnyben. A meghívásos alapon működő klub létszámát 50 főben maximalizálták, jelenleg 30 fő és több mint 40 darab tökéletes állapotú jármű tartozik az egyesülethez. Az egyesület számtalan hazai és nemzetközi programjával az egyik legaktívabb oldtimer klubnak számít hazánkban.