Az egyik autószalon és -szerviz együttes forgalma és mérete révén a magyarországi hálózat zászlóshajója lehet – mondta el a Világgazdaságnak Tüttő László, a Hyundai Hungary ügyvezető igazgatója. Hozzáfűzte: mindenképpen kevés a jelenlegi 27 értékesítési pont, főleg a négy budapesti kereskedés, miután 2010-re 4-4,5 százalékra kívánják feltornászni a magyarországi piaci részesedést, és ez évi 8-9 ezer gépkocsi eladását jelenti. Ehhez 30-35 kereskedésre lesz szükség eddig az időpontig.
A Hollandiában Mazda- és Hyundai-importőrként ismert AutoBinck már megvetette lábát Szlovéniában, Szlovákiában és Csehországban, s az Automotive News listája szerint az elmúlt évben 55 ezer új gépjárművet értékesített Európa-szerte. A tulajdonosi kör komoly összeget szán arra, hogy a magyar hálózat értékesítési szintje rövidesen elérje a havi 250 darabot.
A képviselet irányítását augusztus elején átvevő ügyvezető úgy látja, hogy a Hyundai helyzete rosszabb, mint azt korábban gondolták. Az előd, a Hyundai Motor Hungary Kft. – amely közvetlenül a dél-koreai autógyárhoz tartozott – működése utolsó hat-nyolc hónapjában nem költött marketingre, emiatt a márka ismertsége mindössze 2–4 százalék között van. Ennek ellenére az új képviselet működése első három hónapjában – szeptember végéig – 251 személyautót értékesített.
Ismét be kell vezetni a Hyundai márkát a magyar piacra – összegzi az ügyvezető. Az új importőr szívesen hasznosítaná a három évvel ezelőtti hálózat és az akkori magyar importőr tapasztalatait is, és ez utóbbival már fel is vették a kapcsolatot. (A márka hivatalos importőre tíz éven át a Hyundai Auto Hungary volt 2004 őszéig; akkor a Hyundai Motor Europe GmbH nem hosszabbította meg a szerződést, és az ügy körülményei miatt a magyar cég versenyfelügyeleti eljárást kezdeményezett.)
Az AutoBinck finanszírozó és flottakezelő leányvállalata, az 1989-ben alapított Business Lease képviseleteket hozott létre Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban. A Business Lease Hungary Kft. az elmúlt év októbere óta működik, és lízing-, valamint flottapark-kezelői szolgáltatásokat nyújt céges vásárlói számára.