A város keleti kijáratánál, a 26-os út kivezető szakaszán felépülő, új épületet a BMW csoport német szakemberével, Bernhard Schererrel együttműködve tervezték. A zöldmezős beruházás keretében épülő bemutatóterem már a 2008-as BMW előírásoknak megfelelően készül majd el.

A bemutatótermi részen megnő a kiállított autók száma, a szervizben pedig egyszerre hat autót tudnak majd javítani. A márkakereskedésben a tervek szerint egy plazmatévés pulton mindenki önállóan összeállíthatja majd az általa megálmodott járművet, amelyet virtuálisan körbejárhat és „bele is ülhet”.

Idén nyáron egy új, budapesti márkakereskedéssel is bővül a BMW márka hivatalos hálózata. A magyar tulajdonban lévő Budapest Motors zöldmezős beruházás keretében épült az óbudai Szentendrei úton. A kereskedés BMW, MINI és BMW motorkerékpár bemutatótermet is tartalmaz majd. A székesfehérvári BMW márkakereskedés, a Globe Motor az 1997 óta Budaörsön működő társcég, a Rack Autó tulajdonába került. Az új tulajdonos a megyeszékhelyen az eddigieknél mintegy 400 m2-rel nagyobb, modernebb, és szintén a 2008-as BMW normáknak megfelelő új épületet épít, ahová a tervek szerint még idén átköltözik a kereskedés és márkaszerviz.

A tervek szerint az idén elkezdődik az új, Kaposváron épülő márkakereskedés építése is. Az infrastrukturális fejlesztéseken túl a szolgáltatások is bővülnek: a nyár elején két újabb márkakereskedés indította el a BMW hivatalos újraértékesítési programját, a Premium Selection-t: Pécsett a Schneider Autóház Kft., Debrecenben pedig a Magisz Kft. A program lényege, hogy a BMW Magyarország hivatalos márkakereskedéseinél kiváló minőségű és megbízható, fiatal használt BMW-k vásárlására nyílik lehetőség.

Az első Premium Selection bemutatóterem januárban nyílt meg a Wallis Motor Pest új szalonjában, a Váci út 175. alatt. A program folyamatosan tovább bővül majd a BMW Magyarország hivatalos márkakereskedői hálózatában. Tilo von Harling, a BMW Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a BMW csoport magyarországi leányvállalata jó úton jár, hiszen a prémium személyautó piacon egyre nagyobb a BMW márka részesedése.