Roncsbörze néven új szolgáltatást indított ügyfelei részére az UNION Biztosító. A szolgáltatás keretében a károsult ügyfelek totálkáros gépjárműveit internetes felületen értékesítik az érdeklődő vásárlók – gépjárműjavítók, autóbontók felé.

“A kockázatarányos díjszabásra és az ügyfélérdekek szem előtt tartására épülő tudatos gépjármű-biztosítási stratégiánk részeként társaságunk ezúttal a kárrendezés terén vezetett be újabb innovatív megoldást. Új szolgáltatásunk keretében egyrészt egyszerűbbé és kényelmesebbé tesszük a kárrendezést, hiszen megkeressük a károsult számára a legmagasabb vételi árat kínáló partnert, így időt, pénzt és fáradtságot takarítunk meg az ügyfeleknek, valamint levesszük a vállukról a roncs értékesítésének terhét. Másrészt, mivel a licit során a roncs értéke várhatóan növekedni fog, az ügyfél kára is kedvezőbben térül meg” – mondta Zsoldos Miklós, az UNION Biztosító elnök-vezérigazgatója. A biztosító ügyfelei helyett gondoskodik gépjárművük értékesítéséről, ugyanis egy elektronikus licitáló felületen a biztosító megszervezi a roncs értékesítését.

Az érdeklődő vásárlóknak (pl.: gépjárműjavítók, autóbontók stb.) csak regisztrálniuk kell jelentkezésüket, az újonnan beérkezett roncsautóról pedig előzetesen e-mailben értesülnek. Majd a honlapra belépve megtekinthetik a roncs fényképeit és részletes adatait, vásárlási szándékuk esetén pedig három munkanapon belül vételi ajánlatot tehetnek. Az internetes felületen a kínálat és az értékesítés folyamata könnyen és gyorsan áttekinthető, nyomon követhető. A nyertes érdeklődő nemcsak kifizeti a roncs vételárát, de gondoskodik a gépjármű elszállításáról is, ezáltal egyszerűsödik és gyorsul a kárrendezés folyamata. A szolgáltatás értéke nem elhanyagolható, mivel minden tizenötödik gépjármű kár totálkárral végződik. A biztosító új szolgáltatása valamennyi érvényes gépjármű-biztosítással rendelkező ügyfele számára automatikusan igénybe vehető.