A ráhajtóknál fizikai akadályt ugyanis nem építettek ki, csak az út menti kék táblákon húzták át rikító pirossal az M7-est jelző feliratot. Találhatunk olyan táblákat is, amelyek arról tájékoztatják az átutazókat, hogy az építés befejezési határideje június 30-a, ami már lejárt.

A helyiek úgy tudják, július 15-én adják át hivatalosan az autópálya-szakaszt Szárszó és Ordacsehi között. Napok óta zajlik már a műszaki ellenőrzés, többek között az érintett önkormányzatok bevonásával. Vörös Gyula szóládi polgármester azt mondta: fel vannak háborodva. Kiderült ugyanis, hogy az autópálya építői nem hajlandók helyreállítani azt az útjukat, amelyet éppen a sztrádaépítésre tartó teherjárművek tettek tönkre.
– Ha a műszaki átadás után mindent rendben találnak a szakemberek, akkor vehetik birtokba az autósok az M7-es új szakaszát – mondta el lapunknak Béni Gyöngyi, a Nemzeti Autópálya Rt. sajtóreferense. Mint közölte, a műszaki átadás és a forgalomba helyezés közötti időszakban ellenőrzik, minden a helyén van-e az adott szakaszon, többek közt, hogy nem kell-e további tájékoztató táblákat, esetleg úgynevezett fénytörőket vagy más úttárgyat elhelyezni. A szóvivő a fentiekre hivatkozva az útátadások során szokásos eljárásnak minősítette azt, hogy bár a szakasz látszólag kész, azon mégsem hajthatnak végig a járművek.

Béni Gyöngyi megerősítette: a tervek szerint július 15-én adják át a forgalomnak az autópálya több mint húsz kilométeres szakaszát, melyen az ott tartandó ünnepség után délután egy óra körül lehet majd először végighajtani.