21 vadászegység pilótái számára ez az év legizgalmasabb eseménye, ráadásul idén Csala Zsuzsa színművész, tiszteletbeli rendőr ezredes is hozzá járult a vadászat izgalmaihoz.

Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Egyesületével (AOÉE) közösen a Generali-Providencia Biztosító Zrt. által létrehozott Generali a Biztonságért Alapítvány közös akciójának célja bűnügyi szempontból releváns gépjárművek – pl. lopott vagy bűncselekmény miatt körözött autók – felkutatása volt. A speciális rendszerrel (Sigmoid, HP-Packet, THG) felszerelt gépkocsikat a Zsaru-CAR autóvadászai: határőrök és rendőrök tagjai vezették.

Sokuk már a 2004-es, első vadászaton is ott volt. Sánta László, az akció szülőatyjának autójára a hétvégén további 2 rovátka került az eddigi 923 mellé, amely csak a korábban ellopott, majd általa megtalált gépkocsik számát jelöli. Az Autósok Országos Érdekvédelmi Egyesületét négy éve támogatja a Generali a Biztonságért Alapítvány, hogy akcióit a lehető leghatékonyabban tudja lebonyolítani.

Ilics László, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Generali ügyvezető igazgatója kiemelte, évente több mint egy tucat, a Generali által biztosított bűncselekmény miatt körözött autóra lelnek az AOÉE segítségével, amelyhez a hagyományos pünkösdi Autóvadász kupa szerencsés esetben 2-3 autó megtalálásával is hozzá járul.

„Most vettem részt életemben először egy valódi autóvadász avatón, de valószínűleg nem utoljára! Amellett, hogy teljesen kikapcsolódtam, jó érzés volt, hogy hozzá járulhattam egy hasznos ügyhöz, a lopott autók felderítéséhez ”- összegezte mosolyogva a hétvégét Csala Zsuzsa színművész, akiről többek között az is kiderült,  hogy a rendőrök nagy barátja.

A hétvégén összesen 75 járművet találtak meg a vadászok, amelyből 49 db körözött jármű volt. Ebből 12 darabot lopás, 18 gépjárművet pedig valamilyen bűncselekmény miatt köröztek. Ezen felül 19 gépjármű volt lízingopcióval terhelve, és 4 esetben merült fel az egyedi azonosítójel meghamisításának gyanúja. 22 esetben pedig a forgalomból már kivont közlekedő gépjárműre leltek. 6 esetben az elkövetőt is sikerült előállítani.

A győztesnek járó Generali Autóvadász Kupát átadó Ilics László példaértékűnek nevezte a civil szervezetek, a rendvédelmi szervek és a biztosító összefogását. Kiemelte, hogy kevés kezdeményezésről mondható el, hogy ilyen széles társadalmi támogatottságot élvez.

A legjobban teljesítő csapat a Zsaru – Car 3-as csapata volt 57 ponttal, a legértékesebb megtalált autó pedig egy Ford Mondeo volt. A vadászok feladata csak a zsákmány felkutatása volt, amit rövid időn belül rendőri intézkedés követett. A megtalált gépjárművek közül a lopásért keresetteket a BRFK rövidesen visszaszolgáltatja jogos tulajdonosainak.