A jubielumi ezüstszínű autót ománi ügyfélhez került. „A Carrera GT-vel a Porsche nemcsak megerősítette pozícióját, mint a legkiválóbb sportautógyártó a világon, de ugyanakkor gazdasági sikert is elkönyvelhetett” – jelentette ki Dr. Wendelin Wiedeking, a Porsche AG igazgatótanácsának elnöke. Összesen több mint 1.200 megrendelés érkezett a 330 km/h végsebességre képes Carrera GT-re. Ezáltal minden idők legsikeresebb nagyteljesítményű sportautójává vált.

A Carrera GT-t Lipcsében gyártják 2003 ősze óta. „Az autó már a gyártás alatt is érzelmeket vált ki” – magyarázza Siegfried Bülow, a lipcsei gyár igazgatója.
„Munkatársaink tudják, hogy mit jelent a Porsche egyik csúcsmodelljén dolgozni.” Körülbelül 70 magasan képzett szakember nyolc szakaszban szereli össze a járműveket a gyártósor mellett. A 10 hengeres, 612 lóerős motort a Porsche zuffenhauseni gyáregységéből szállítják.

A Carrera GT fő piaca az Egyesült Államok, ahol eddig a járművek több mint a felét értékesítették. A Porsche hagyományos piacain, Németországban, Angliában, Olaszországban és a Közel-Kelet országaiban is jelentős érdeklődést mutattak az ügyfelek az autó iránt.