Az együttműködés keretében az abroncsgyártó vállalat szakmai anyagokkal, oktatással segíti a Magyar Autóklub tevékenységét és támogatja az autóklub hazai közlekedésbiztonsági programját. A „Biztonságosan közlekedni egy életúton” program az idén az egész ország területén, összesen 26 helyszínen várja az általános iskolásokat játékos feladatokkal, melyek révén a biztonságos közlekedés iránti fogékonyságuk fejlődik, ismereteik gazdagodnak. A program része a KRESZ ismeretek fejlesztése, a kerékpározási készségek gyakorlása és a tudatosabb, körültekintőbb közlekedési magatartás kialakítása, ehhez fejlesztett, egyedi feladatokkal.

A közlekedés biztonsága közös ügy, abroncsgyártóként a Michelin kiemelt fontossággal kezeli és ezen a területen aktív tevékenységet folytat világszinten. 2011. május 11. óta pedig a „Cselekvések évtizede” elnevezésű, globális ENSZ program keretein belül erősítette meg a vállalat csoport a közlekedésbiztonság iránti elkötelezettségét.

Csatlakozott a Michelin a Magyar Autóklub balesetmegelőzési tevékenységéhez Csatlakozott a Michelin a Magyar Autóklub balesetmegelőzési tevékenységéhez

Magyarországon a több ezer „Vigyázz Gyerekek!” közlekedési táblával, a „Levegőt az abroncsba!” akciókkal, az idén először megrendezett Michelin Bringafesztivállal, valamint a közlekedés biztonságáért tevékenykedő fontos szereplőkkel kialakított partnerségek révén járul hozzá a Michelin a közúti közlekedők biztonságához. A Magyar Autóklubbal kialakított partnerség immár szintén fontos része ennek a tevékenységnek.