Anyagi hozzájárulásával évek óta elkötelezetten segíti a szívbeteg gyermekek gyógyítását az Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjában, valamint a Madarász Utcai gyermekkórházban. Most újabb terület támogatását tűzte ki célul, mégpedig a cukorbetegségét. Azt mondják a megelőzés, a betegség korai felismerése éppolyan fontos, mint a gyógyítás.

Ennek szellemében esett a Porsche Hungaria választása az Egy csepp figyelem Alapítványra, amely a cukorbetegség korai felismerését tűzte ki célul. Ehhez nyújt segítséget a Porsche Hungaria oly módon, hogy egy Volkswagen T5 Kombi autót biztosít az Egy csepp figyelem Alapítvány részére egy évre, melynek segítségével eljuttatják az ország különböző gyógyszertáraiba a vércukorszint mérő készülékeket valamint ismertető és információs anyagokat.

Magyarországon ötszázezer regisztrált cukorbeteg van, de a legfrissebb kutatások szerint még fél millió embernek magasabb a vércukorszintje a normálisnál anélkül, hogy tudna róla. Ahhoz, hogy ők a súlyos szövődmények kialakulása előtt orvosi kezeléshez juthassanak, próbál segítséget nyújtani az Egy csepp figyelem Alapítvány közösen a Magángyógyszerészek Országos Szövetségével (MOSZ) valamint a Porsche Hungariaval. A fel nem fedezett diabétesz hosszú távon komoly érkárosodást, majd vesebetegséget, vakságot, infarktust okozhat, amelyeket el lehet kerülni, ha korai stádiumban megfelelő orvosi kezelést kap a beteg.

A 2005. november 14-én, a Nemzetközi Diabétesz Világnapon induló programban első lépésként 65 patikában teremtették meg az önkéntes vércukormérés lehetőségét. A MOSZ diabétesz tanfolyamain végzett patikusok segítségével bárki megméretheti saját vércukorszintjét a narancssárga felkiáltójellel – amely az alapítvány és a program jelképe – megkülönböztetett patikákban a Roche vércukorszintmérő készülékein 195 Ft-ért. A mérés eredményének ismeretében a vásárló tájékozódhat az alapítvány kiadványaiból a cukorbetegségről, arról, hogy mit jelent a kapott vércukorérték, valamint a gyógyszerész segítségével arról is, hogy érdemes-e háziorvosához fordulnia, aki a lakóhelyéhez legközelebb eső diabetológiai rendelésre irányíthatja. A patikában mért értékek kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a laboratóriumi vizsgálatot, amelyet a háziorvos vagy a szakorvos végezhet vagy végeztethet.

A cél az, hogy 2006. novemberére minden megyében több helyen, különösen a diabetológiai centrumok közelében legyen olyan patika, ahol bárki megmérheti saját vércukorszintjét a patikus segítségével. Valamint, hogy a 2005. novemberére és 2006 tavaszára tervezett társadalmi célú kampányok, különböző akciók és a patikákban elhelyezett szóróanyagok segítségével minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és annak veszélyeit.