A Volkswagen vásárlóknak nyújtott szolgáltatások az új autókra 2005-ben bevezetett „Mobilitás Garancia II.”-vel újabb szintre emelkedtek, hiszen ez a szolgáltatás kényelmes és újabb költségektől mentes megoldást kínál a márkaszervizektől távol bekövetkezett események kezelésére.  Sőt, a szolgáltatás ezt követően a karbantartások részévé vált, tehát márkaszervizben történt szervizelés után, minden alkalommal automatikusan meghosszabbodik következő szervizig. A gépkocsik megbízhatóságának tovább javítása és a vevők lojalitásának fokozása tehát továbbra is a márka első számú céljai között szerepelt.

Ezen célok teljesülése tette lehetővé, hogy hazánkban mostantól 3 év általános garancia járjon a Volkswagen személygépjárművekre. A Volkswagen típusokat így 2007. február 5. után, Magyarországon 3 év általános garanciával kínálja a márka, ráadásul az ügyfeleknek ezért nem kell felárat fizetniük. Ennek egyetlen feltétele, hogy az autó karbantartását, magyarországi márkaszervizben végezzék az első 3 évben.  A 3 éves általános garancia mögött, a márka magyarországi importőrének, saját Garanciamax nevű exkluzív terméke áll, amit speciálisan az általa importált Volkswagen modellekre fejlesztett ki, ezért ez kizárólagosan csak a magyarországi Volkswagen márkakereskedőktől vásárolt autók esetében érvényes.

A Volkswagen modellek garanciális szolgáltatásainak áttekintése 2007. február 5-e után:

• 2 év kilométer korlátozás nélküli garancia a gyártótól a megszokott módon • 3 év gyári fényezési garancia • +1 év Garanciamax nevű extra szolgáltatás a 3. évben egészen 150.000 km futásteljesítményig érvényes. Ennek egyetlen feltétele, hogy az első 3 évben az autó karbantartását, magyarországi márkaszervizben végezzék. • 12 év átrozsdásodási elleni garancia, illetve a Sharan modellnél 6 év.

A gyári garanciához hasonlóan, -a kopó alkatrészek kivételével- az autó minden alkatrészére kiterjed. Párját ritkítóan magas futásteljesítményig, akár 150.000 km-es futásteljesítményig érvényes.  Így a szolgáltatás időtartama alatt, nincsenek előre nem látható javítási költségek. Minden márkaszervizben érvényesíthető, akár külföldön is. A javítás -az autó értéktartását is elősegítve- mindig eredeti alkatrészekkel és gyári technológiával történik.